Velsignelsen over alle velsignelser – Universets Lys!

Det var i disse dage, at menneskeheden blev reddet fra mørket og ind til lyset(glæde-succes). En ubeskrivelig harmoni herskede i universerne, herunder vores første univers(galaxe). Alt var lyst, himlen var smuk og klar. Solen skinnede som aldrig før og månens reflekterende lys sendte bølger af energi til alle skabninger, mennesket, dyrene, jinnerne, træerne, buskene, bjergene, jorden og ikke mindst selv englene var jublende.

Det var dengang, i år 569, ved starten af den islamiske måned Rabi-ul-Awwal, at dette storslåede natur- og universfænomen skete.  I disse dage samledes alle de onde kræfter, herunder magi-udøverne, spåmændene og deres undersåtter, jinnerne(shaiyateen-de onde blandt dem). De samledes for at diskutere et problem, der lige var opstået, et uforklarligt problem. Deres onde kræfter var formindsket til langt under halvdelen. De kunne ikke længere spå fremtiden korrekt, jinnerne kunne ikke længere gå op til udkanten af 1. himmel, sort magi var i nedgang – det virkede ikke effektivt nok. Således blev alle de onde kræfter enige om at rådføre sig med deres leder, selveste Shaitan(Iblis).

Da problemet blev præsenteret for Iblis, bad han om jord fra alle 7 verdensdele, hvorefter han lugtede til alle og stoppede, da han duftede jord fra Den Arabiske Halvø. Han smed jorden fra sig af rædsel og sagde, at der ikke kan gøres noget, universet og jorden gør klar til fødslen af Den Sidste Profet – Rahmatulilalameen(en velsignelse for alle univers og skabninger), og at fødslen er meget nær, og at kræfterne herefter vil forblive formindskede(de onde kræfter).

Hvilken storslåen sejr for de troende, for de positive mennesker. Selv Shaitan(Iblis) kunne intet gøre mod den positive kraft, der var skabt af Allah, en kraft, et lys, en sjæl – til at blive transformet(født) i en menneskekrop – Muhammad(saw).

Profetens(saw) fødsel ændrede klimaet og miljøet og stadiet på jorden og alle universer. 

Han(saw) blev sendt som en velsignelse til alt, som var skabt af Allah. Den første Profet(saw), som ikke kun kom til et folk, en nation, en stamme – men til alt skabt, også naturen og jinnerne og englene.

Andre steder blev Den Sidste Profets(saw) kommen spået igennem astrologi, astronomi og spådomskunst, herunder navnlig i Det Antikke Grækenland, Persien, Indien m.fl. Profetens(saw) kommen var således bekendt hos andre folkeslag og nationer og religionssamfund. Den dag i dag findes Profetens(saw) kommen i de hinduistiske vedaer – Rigvedaen, Gospel(Injil-Bibelen), Toraen(Det Gamle Testamente), Persernes religiøse skrifter skrevet af Zartush(Profeten, der stoppede persernes tilbedelse af idoler og ild), Buddhisternes Hellige Skrifter m.fl. Derudover havde spåmændende i de mægtige riger som Byzantine, Egypten og Det Romerske Imperium spået en Mægtig Profets(saw) kommen, der ville revolutionere alt religion.

Allah havde således bestemt Profetens(saw) fødsel som noget specielt for alle skabninger, ikke kun menneskeheden.  I Quran beskriver Allah Profetens(saw) kommen således:

“og en der samler folk mod Allah, og som en lys-givende lampe”(Al-Ahzab 33:46)

Profeten(saw) var den, der kom med lys, håb og glæde for hele menneskeheden. Hvilken storslået status havde Profeten(saw), det kan ikke beskrives, idet Allah(swt) siger om Hans(saw) status:

“for visselig vil det kommende liv være bedre for Dem(saw) end Deres(saw) nuværende”(Ad-Duha 93:4)

I Starten af forkyndelsen af Islam, havde Profeten(saw) mange problemer, og Allah(swt) trøster Profeten(saw) gentagne gange i Quran, hvoraf en af eksemplerne er i ovennævnte surah.

Allahs kærlighed til Profeten(saw) beskrives således:

“visselig velsigner Gud og Hans(swt) engle Profeten(saw), oh I troende, velsign Profeten(saw) og følg Hans(saw) vej i overgivelse”(Al-Ahzab 33:56)

Hvilken storslået status, at selveste Skaberen Allah(swt) af alt priser og velsigner Profeten(saw). Det eneste, som Allah selv beskriver at gøre, er at læse velsignelser for Profeten(saw) og Allahs(swt) engle følger med i denne velsignelse.

Da Profeten(saw) blev spurgt, hvordan man skulle velsigne Profeten(saw), svarede Profeten(saw) med den velkendte salawat-Ibrahim, som læses i salah(namaaz) og er som følger:

“Allah-humma-salle-ala-Muhammadin-wa-ala-Ale-Muhammdin-kama-salaiyta-ala-Ibrahima-wa-ala-Ale-Ibrahima-innaka-hamidummajid,Allah-humma-barik-ala-Muhammadin-wa-ala-Ale-Muhammdin-kama-barakta-ala-Ibrahima-innaka-hamidummajid”=

Oh Allah, send fredhilsener til Muhammad(saw) og Hans(swt) slægt, som Du(swt) sendte fredhilsener til Ibrahim(as) og Hans(as) slægt, visselig er ingen mere lovprist end Dig(swt),

Oh Allah send velsignelser til Muhammad(saw) og Hans(saw) slægt, som Du(swt) sendte velsignelser til Ibrahim(as) og Hans(as) slægt, visselig er ingen mere lovprist end Dig(swt),

Dette er salawat(drood)-Ibrahim, det som Allah selv læser og engelene læser. Om denne salawat siges der i Hadis, at hver gang man læser det en gang, sender Allah 10 velsignelser og fjerner 10 synder fra den, der læser det. Endvidere fortælles der, at Allah kan nægte og tilgive store synder, men ikke, når man samtidigt læser salawat(drood). Allah tilgiver alt pga. salawat til Profeten(saw).

Der findes utallige steder i Quran, hvor Allah priser Profetens(saw) karakter, person og unikke tilstand, og beskrivelser om, at Profeten(saw) er den bedste af alle skabninger:

“Og visseligt, Deres(saw) status og belønning har ingen grænse”(Qalam 68:3)

Profetens(saw) status, rang og belønning fortsætter den dag i dag og til dommedag, visselig kan dommedagen heller ikke stoppe Profetens(saw) rang, og Allah ved bedst! Lad os alle læse ovennævte salawat(drood), således at vi alle bliver tilgivet og kommer tættere på Allah, for Allah elsker ikke den, der ikke elsker Profeten(saw).

Oh Allah, tilgiv os alle og giv os Jannah(Paradis) for Din(swt) storslåede og unikke Profets(saw) skyld. Amin. Milad-Mubarik(20. Marts/12.Rabi ul Awwal).

Allah-humma-sale-ala-Muhamadin-wa-ala-Ale-Muhamedin.

Artiklen er skrevet af: (Red-α99).

image_pdfVis som PDFimage_printUdskriv